paleoshop webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Kereső

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

E-mail:
Név:
Lakcím:

Facebook

Receptek
A *-gal jelölt receptek szigorú paleo-diétában nem ajánlottak.

Kókuszos mámor - a népszerű kókuszos csoki mintájára

Kókuszos alaphoz
Hozzávalok: Kókuszreszelék 500 g (Kalifa), Cocomas kókuszkrém 1000 ml, kb. 8-10 evőkanál Coco24 kókuszzsír, 8-10 evőkanál Nature Cookta kókuszliszt, min. 2-3 kávéskanál  Cukoressimo vagy 6-8 evőkanál Xukor (ízlés szerint még mehet bele több) 

Elkészítés: Egy nagy keverő tálba beleöntöm a kókuszreszeléket, rá a kókuszkrémet, kókuszzsírt és rászórom az édesítőt és a kókuszlisztet. Összekerem és kézzel formázható masszát kapok belőle, ilyenkor megszoktam kostolni és ha nem elég édes rakok bele még édesítőt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe kézzel belenyomkodom a masszát. Elegyengetem, majd ráterítek egy másik sütőpapírt és ezen keresztül szépen elsimítom. Lehúzom a sütőpapírt és mehet rá a csokimáz. Utána pár órára hűtőbe kell rakni, ameddig megdermed a csoki. Elég nagy mennyiség lesz belőle, 45-50 szelet is kijön belőle.

Csokimázhoz
Hozzávalók: 1 nagy tábla Plamil étcsoki, 4 evőkanál Coco24 kókuszzsír, 3 evőkanál Holland kakaópor, min 1-2 kávéskanál Cukoressimo, vagy Xukor (ízlés szerint)

Elkészítés: Egy kis lábosban felolvasztom az összetördelt csokoládét és hozzákeverem a kókuszzsírt és a kakaport + az édesítőt. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg a csoki, hanem csak olvadjon! Jól keverehető, sima csokiszószt kell kapnunk.

 

Resztelt csirkemáj – zeller rósejbnivel   (4 főre)

Hozzávalók:  0,5 kg csirkemáj, pár szelet bacon, 1 vöröshagyma, só, bors;  köret:  2 nagyobb vagy 3 kisebb zeller, a sütéshez Coco 24 kókuszzsír;

Elkészítés:  a megtisztított hagymát és a húsos bacont kockára vágjuk és egy kanálnyi kókuszzsíron megpirítjuk. Ha ez megvan mehet rá a csirkemáj.  Fűszerezzük  és rövid ideig sütjük. Csak addig, hogy a máj átsüljön és már kész is.
A zellereket megpucoljuk, megmossuk és  hasábokra  vágjuk . Teflonserpenyőben, forró zsírban kisütjük. Pár perc alatt elkészül.  Szűrőlapáttal tányérra szedjük (papírtörlőre) és utólag megsózzuk.
Anyukám lepett meg bennünket ezzel a vacsorával, osztatlan sikere volt.

Burrito (3 db)

Hozzávalók: 3 tojás, 0,5 dl víz, só, 3 ek. napraforgómagbél liszt (lehet napraforgó és mandula vegyesen), 1 ek. zabpehelyliszt, késhegynyi szódabikarbóna, Coco 24 kókuszzsír a sütéshez;
Töltelék: ízlés szerint, nyers saláta, maradék sült hús apróra kockázva, reszelt sajt, kecsap, mustár, csípős szósz; 

Elkészítés: a tojásokat a vízzel felvertem és hozzáadtam az összes alapanyagot. Csomómentesre kevertem.  Ha a tészta nagyon sűrű egy kis vízzel lehet még hígítani. Mindenképpen sűrű palacsintatésztaszerű legyen.
A nagy 26 cm átmérőjű teflonserpenyőt kikentem egy kis kókuszzsírral és amikor elég forró lett akkor belemertem 1 jókora merőkanálnyi tésztát. Lassan körbecsorgattam, hogy a széléig kifolyjon. Meglepően sokáig sült , talán 3-5 percig is. Óvatosan kell alánézni mert törik. Nem mertem megfordítani és feldobni sem mert nagyon nehéz tészta  és biztos, hogy a kövön landolt volna. Tehát egy olajozott tányérra kicsúsztattam és kézzel  fordítottam át – dobtam vissza a serpenyőbe.  A férjem szokta mondani, hogy azbesztkezű vagyok.  A másik oldala már gyorsabban sült.  Tányérra tettem és még forrón pakoltam bele a tölteléknek valót. Szépen rá lehetett hajtani a két szélét.
Inkább ebédre ajánlom mert nagyon „töltős” ennivaló.

10 perces vacsora

Ez egy egyszerű és "mutatós" gyorsvacsora.

Hozzávalók: bacon, tojás, savanyúság, Coco24 kókuszzsír, só, bors.

Elkészítés: fogpiszkálóval összetűzöm a bacont köralakzatba (2 szeletet). Ha nagyon vékony akkor 2 szelet vastag legyen az „oldalfal”. Egy kevés kókuszzsíron elősütöm a bacon karikát, pár perc után beleütöm a tojást és reménykedem, hogy nem folyik ki belőle. Ha átsült a tojás, akkor óvatosan kiszedem a fogpiszkálókat és jófajta savanyúsággal tálalom. 

Egészségünkre.

Ebéd - 10 perces munkával

Hozzávalók:  szárított fafül gomba, csirkecombok, Szárika szárnyas fűszer, só, bors, fokhagyma, Coco24 kókuszzsír, római tál;

Elkészítés: Fogj 2 marék szárított fafül gombát (a fél zacsi bőven elég 3 személyre), tedd egy nagyobb edénybe és öntsd le forró vízzel, hogy bőven ellepje. Ezt reggeli után megteszem aztán félrerakom délig, addig biztosan  megszívja magát vízzel( de 1 óra is elegendő neki).  Miután a csirkecombokat megmostam, lecsöpögtettem,  befűszereztem,  akkor előveszem a régi, jól bejáratott római tálamat – még a férjem mamájától örököltem- és belepakolom őket. Ez a római már olyan patinás, hogy be sem kell áztatnom.  Nos, ezután mehet a sütőbe 50 percre 200 fokon. Miután a sütőt  elzárom, a rómait nem veszem ki a sütőből, csak mielőtt eszünk. Tapasztalat, hogy kacsacombnak legalább 2-3 óra kell, libacombnak meg 3-4, hogy fincsi porhanyós legyen.

Ebéd előtt serpenyőbe teszek egy  kevés kókuszzsírt és sok-sok fokhagymát belenyomok majd rádobom a lecsöpögtetett fafül gombát. A gombáról előtte leöntöm az áztatóvizet és át is öblítem. Néhányszor átforgatom és már kész is. Aki szereti a csípőset, erőset az tovább bolondíthatja egy kis chilivel is.
Jó étvágyat!

Frittata

Amikor megnéztem a Morning glory c. filmet azonnal készítettem itthon egy frittatat a hűtőben fellelhető dolgokból. Persze nem volt vas serpenyőm így változtattam az elkészítés módján.  Az olaszok vas serpenyőben készítik és utolsó mozzanatként serpenyőstül beteszik a sütőbe, hogy ott süljön készre. Nos az enyém egy egyszerűbb változat mert teflonserpenyőben készül de így is nagyon finom .

Hozzávalók: 1 ek. COCO24 kókuszzsír ;bármilyen zöldség, a képem látható hagyma-cukkíni kombináció;  kis serpenyőhöz 2 tojás (nagyobbhoz 4 db); sajt (itt Trappista);bacon szalonna; kolbász; só; bors

Elkészítés: A megpucolt hagymát karikára vágom és már mehet is a serpenyőbe az olvasztott zsírra. A bébi cukkínit a tetejére karikázom, egy kis sóval meghintem. Ezt egy kis ideig  fedő alatt párolom. Közben előkészítem a bacont, felkarikázom a kolbászt, felverem a tojásokat ( a fűszerekkel) és felszeletelem a sajtot. A párolékot kicsit átforgatom aztán mehetnek  a tetejére a bacon szeletek és a kolbászkarikák. Ha ez megvan nyakon öntöm a felvert tojásokkal és szépen ráhelyezem a sajtszeleteket. Lassú tűzön sütöm azért, hogy teljesen átsüljön de az alja ne égjen meg. 10-15 perc alatt kész, persze ez attól is függ, hogy mekkora adagot készítünk. Nagy adagnak nagy serpenyőben több idő kell.

 A leggyorsabb paleos édesség :   Fahéjas-diós gyümölcsgolyó

Hozzávalók: (22 db-hoz)

15 dkg (fél zacskó) Paleo-gyümölcs liszt, 15 dkg darált dió, 1 kk. őrölt fahéj, kb. 1 dl víz, 6 szem aszalt szilva negyedelve;

Elkészítés:  a lisztet a darált dióval és  fahéjjal egy tálban összevegyítjük és a vízzel összedolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, ne legyen ragadós. Egy darabot kicsippentünk belőle, a tenyerünkön ellapítjuk, közepébe egy negyed aszalt szilvát teszünk és golyót formálunk belőle. Fahéjas eritritbe vagy kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Nagyon finom és napokig eláll egy dobozban a hűtőben.

 Beni szülinapi tortája - avagy gyümölcskenyér angolszász módra

Hozzávalók: 330 g Coco24 kókuszzsír, 330 g Xukor (ízlés szerint kevesebb is lehet), 360 g mandulaliszt, 2 tk. őrölt fahéj, egy egész szerecsendió 2/3-a lereszelve, 6-7 közepes tojás, 2-3 maréknyi apróra vágott olajosmag és aszalt gyümölcs keveréke: dió, mandula, mogyoró, körte, datolya, meggy, aszalt szilva, s.barack; 1,5 tasak sütőpor, 26 cm-es tortaforma (adható még hozzá vanilia és kandírozott narancs vagy citom héja de nekem ezek nem voltak éppen)

Elkészítés: A kókuszzsírt a Xukorral "habosra" keverjük. A robotgépem elromlott ezért kézzel kevertem vagy 25 percig de a Xukor nem olvadt el teljesen. Csak az óramutató járásával megegyezően szabad keverni mert akkor viszünk pozitív energiát az ételbe :-)
Ezután egyenként felütöttem és hozzákevertem a tojásokat majd a fűszereket is.
A mandulaliszttel elvegyítjük a sütőport és lassan adagolva a tojásos masszához keverjük. A vége felé már elég sűrű a massza, nehéz keverni. Ezután még hozzáadjuk a darabolt mag és aszaltgyümölcs keveréket és összedolgozzuk. Itt már kézzel gyúrtam.
Közben a sütőt előmelegítettem 160 C°-ra és a tortaformát kikentem kókuszzsírral.
A masszát a formába öntöttem és kézzel belenyomkodtam, elegyengettem.
160 C°-on sütöttem 1óra 50 percig. Elég hosszú a sütési idő de végül megéri mert egy különleges,fűszeres süteményt kapunk.
Már langyosan , könnyen kijött a formából és kihülés után csokimázzal vonta be Attila.

Az egyik legfinomabb süti amit valaha sütöttem és mindenki elismeréssel nyilatkozott aki megkóstolta.

Mákos "nudli" (gesztenye galuska 1 személyre)

1 tojást felverünk egy csipet sóval és 3 púpos evőkanál Nature Cookta gesztenyeliszttel simára (csomómentesre) keverjük. Egy karamell színű ragacsos masszát kapunk.
Forrásban levő sós vízbe, kanállal diónyi galuskákat szaggatunk belőle. Én beolajoztam a kanalat, hogy ne ragadjon rá.
Kb. 3-5 percig főzzük és nagyon érdekes mert 3-szorosára dagadnak a galuskák. Aztán levettem a tűzről és néhány percig még hagytam állni (anyukám tanácsára). Ekkor a galuskák visszazsugorodtak kb. a felére annak, mint előtte volt.
Szűrőkanállal egy edénybe szedtem és jól megszórtam darált mákos-eritrittel.
Látni kellett volna, ahogy ettük :-)
(3 személyre 3x ekkora adgból készítettem)

Elkészült a gesztenye galuska nokedli változata is. Az összetétel ugyanaz (+ csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával) csak nokedliszaggatóval készítettük. Nem ragad össze, egyszerűen szuper. Ki fogom próbálni sós ételekhez is.

Rakott csicsóka*
( Éva néni receptje)

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csicsóka, 1 nagy paszternák, 8 tojás, 1 szál kolbász (ízlés szerint több vagy kevesebb), 2 nagy fej hagyma, 2 doboz zabkrém, só, őrölt bors, egyéb fűszer ízlés szerint.

Előkészítés: a csicsókát és a paszternákot megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1 mm vastag karikákra vágjuk vagy legyaluljuk. Szárika szárnyas fűszerkeverékkel meghintjük :-).
A hagymát kockára vágjuk és kevés Coco24 kókuszolajon megdinszteljük. Ha kész a zabkrémmel és sóval, borssal összeturmixoljuk. Izlés szerint mehet bele más fűszer is.
A kolbászt és a keményre főzött tojásokat felkerikázzuk.

Rétegezés: Egy kb. 20x30-as tepsit kizsírozunk és az aljára 1 sor csicsókát teszünk. Erre 1 sor paszternák karika kerül majd tojás végül a kolbász. Ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók. Végül a tetejére locsoljuk a hagymás zabkrémet.
Sütőben, fólia alatt 30-40 percig (gáz-villany) sütjük, aztán levesszük a fóliát, hogy kicsit megpiruljon.

Epilógus: igazából sosem szerettem a csicsókát pedig nálunk mindig porondon volt mert nagyszüleim cukorbetegek voltak. Most is nő anyu kertjében, de igazán sosem volt egy olyan elkészítési módja amire azt lehetett volna mondani, hogy finom. Úgy érzem ezzel a recepttel anyu barátnője nagyot alkotott és áttörte bennem a gátat.
Köszönjük Éva néni!

A csicsókáról érdekességek
itt 

 Almás-kókuszos süti (40 perc alatt kész)

Egy szép nagy almát megpucolok és belereszelem egy keverőtálba ( nagy lyukú reszelőn). Hozzá öntök 10 dkg arany mazsolát és 10 dkg kókuszreszeléket. Rászórok még 5 kanál Natur Cookta kókuszlisztet, 1 marék zabpelyhet ( elhagyható), 3 ek. Xukrot és 1/2 csg. sütőport. Szépen összeforgatom.
Egy másik edénybe beleütök 3 nagy vagy 4 apró tojást, 2-3 ek. Paleolajat, 1-2 dl almalevet ( nem bolti) és 5 csepp Steviát. Habverővel felverem és hozzáöntöm a száraz alapanyagokhoz. Alaposan összekeverem.
A tepsit közben kizsírozom, a sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Ez a sütemény egy pici 24x17 cm-es tepsiben 3,5 cm magas lesz.
Amikor beteszem a sütőbe kisebb fokozatra teszem, kb. 170 °C-ra.
25-30 perc alatt készre sül, tűpróbával szoktam ellenőrizni, hogy átsült-e.

Utólagosan jegyzem meg, hogy így ebben a formában ez a süti nagyon száraz. Másnap már csak úgy ettük meg, hogy nyakon öntöttük lekvárral.
Készítettem egy hasonló változatot szederhabbal. Arany mazsola helyett csak egy marék apró barna mazsola jutott bele. Csak 4 lapos ek. kókuszliszt, 2 ek. Xukor. A többi szárazanyag, mint fent.
2 egész tojás és 3 tojássárgája ment a nedves hozzávalókba. Miután a süti a sütőbe került ( 10-15 percre) akkor felvertem a 3 tojásfehérjét kb. 1 ek. Xukorral és amikor már kemény volt hozzáadtam kb. 2 maréknyi feketeszedret. Tovább kevertem a habverővel, hogy a szeder kicsit összetörjön. Miután a süti félig megsült rákanalaztam a tetejére a szederhabot és tovább sütöttem amíg a teteje piros (kissé barna) nem lett.
Király lett. 

 Moscauer "szerűség"*

A recept eredetijét a neten találtam, ott dióval, liszttel és vajjal készül. Mi mandulával, lenliszttel és kókuszzsírral próbáltuk és nagyon finom lett.
Szóval: 35 dkg mandula darálva, 17 dkg Coco 24 kókuszzsír, 17 dkg Xukor, 3 ek. Paleo-len, 0.5 dl zabtejszín, fél zacsi sütőpor, étcsoki.
Amíg a fiúk a mandulát megdarálták addig én felolvasztottam a kókuszzsírt és a cukorral és a tejszínnel kicsit felfőztem. Na jó én előbb végeztem, mint Ők.
A darált mandulát ,a liszttel, sütőporral és cukros zsírral összekeverve egy masszát kapunk. Kizsírozott gáztepsibe kanállal kissebb halmokat teszünk nem messze egymástól. Kicsit szétnyomkodtam őket, hogy laposak legyenek. Elég sok lesz ekkora adagból. Legolább 2-3 tepsire való.
Előmelegített sütőben , 180 C°-on, kb.10 percig sütjük. Vigyázni kell nehogy megégjen.
Mikor kihűlt, Attila csokimázat tett mindegyik tetejére, csak úgy rákente. Dobozban egy hétig is eláll és napról napra finomabb lesz.
 Sütőtökkrém leves libanyakkal

A libanyakat hideg vízben (annyiban, hogy ellepje) egy fej felkockázott vöröshagymával felteszem főni. Sóval, borssal fűszerezem.
Eltart egy darabig míg megfő, addig meg lehet pucolni egy jó közepes sütőtököt, sőt még egy sütit is lehet sütni. Szóval a sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, magjait kikaparjuk és aztán feldaraboljuk kb. 2x2 cm-es kockákra.
Mikor a libanyak megfőtt, kiszedegetem a levesből egy tálba és a tököt beleteszem a levébe. Kb. 20 perc alatt megfő.
Ezután leturmixolom és ha kell még ízesítem, majd visszateszem a libanyakakat. Lehet tálalni!
Fincsi.
 Ördögkocka, Laci bácsi után szabadon

1 bögre mákot 1/2 bögre Xukorral megdarálunk a kávédarálón. Keverőtálba öntjük. Hozzáadunk 1 bögre darált mandulát és 4-5 ek. kókuszlisztet, 1 kk. szódabikarbónát és 1/2 csg. sütőport. Egy egész tojást felverünk egy bögre kókusztejjel és összekeverjük a hozzávalókat. 5 dkg keserűcsokit apróra vágunk és ezt is hozzákeverjük.
Kizsírozott tepsibe terítjük és előmelegített sütőben 180 C°-on 30-35 percig sütjük. Nem baj ha a teteje kicsit megbarnul.
Nagyon finom.
 Sütőtökös -mákos muffin

1 kisebb sütőtököt meghámoztam és a magjait kikapartam, ezután a reszelő aprólyukú oldalán lereszeltem egy nagy keverőtálba. Nem kell kinyomkodni.
Rászórtam 7 púpos kanál Nature Cookta máklisztet és ugyanennyi Nature Cookta kókuszlisztet. Hozzáadtam még 5 kanál Xilitet, 15-20 csepp steviat, 4 tojást, 2-3 ek. Paleolajat és 1/2 zacskó sütőport. Ha összekeverés után még nagyon sűrű a massza akkor lehet hozzáadni egy kis kókusztejet.
Muffinkapszlikba töltöttem és előmelegített sütőbe tettem. 10 percig 200 C°-on majd kb. 30 percig 180 C°-on sütöttem.
Nagyon finom lett, talán még mazsolát tehettem volna bele. 
 Halpogácsa

Egy thai szakácskönyvben leltem a következő receptre, amit aztán átszabtam saját szájízünkre.
Arra gondoltam ez végre a gyereknek is ízleni fog és ............ bejött!
Egy nagy sárgarépát és egy nagyobb fej vörös- vagy lilahagymát megtisztítottam és felkockáztam. Kevés kókuszolajon megdinszteltem, csak annyi ideig amíg a halat előkészítettem.
Kb. 70 dkg pangasius filét (ez volt itthon) felkockáztam és a késes robotgépben ledaráltam. Egy tálba öntöttem. Ezután a dinsztelt zöldségeket is megdaráltam és a halra öntöttem. Fűszernek csak sót és borsot tettem rá. Ráütöttem egy tojást és alaposan összedolgoztam. Meglehetősen lágy masszát kaptam. Serpenyőben kókuszolajon pogácsákat sütöttem belőle. Könnyen, gyorsan elkészült és nagyon finom lett. Lehet enni kecsappal, majonézzel (persze csak paleosan) vagy nyers illetve párolt zöldségekkel.
Anyukám hasonló módon szokott készíteni fasírtot bármilyen darálthúsból sőt csicsókából is ami meglepően finomra szokott sikerülni.
 Nyúl vadasan

Paksi nagymamám mindig nyúlból készítette a vadast. Tehát nálunk ez vált hagyománnyá de természetesen bármilyen húsból készíthető.
A megtisztított nyulat feldaraboljuk és egy nagyobb edényben feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi. Ha felforr akkor szoktam hozzáadni a megpucolt nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket.
Zöldségek: Kb. 50 %-ban sárgarépa, a többi pedig vegyesen zeller, fehérrépa, karalábé, pasztinák. Kinek mi a kedvence, ízlés szerint.
Fűszerek: só, bors, babérlevél.
Felöntöm még vízzel ha szükséges, hogy ellepje és addig főzöm amíg minden szépen puhára fő benne.
Ha megfőtt leveszem a tűzhelyről és kihalászom belőle a nyúldarabokat meg a babérlevelet. A levét a zöldségekkel pedig leturmixolom. Régen tejföllel sűrítettem (lehet próbálkozni kókuszkrémmel, zabkrémmal, stb). Manapság már igyekszem annyi zöldséget belepakolni, hogy sűrítés nélkül is jó kis masszát kapjak. Végül annyi ecetet szoktam még hozzákeverni, hogy pikáns ízt kapjak.
Végül visszapakolom a húsdarabokat és elkészült a vadasom.
Persze ma már nem esszük zsemlegombóccal :-), egytálételként is teljesen megállja a helyét.
 Nyúl gombás szószban

Ez is készülhet bármilyen más husiból.
Pár szelet füstölt szalonnát (házi) felkockázok és egy lábosban felteszem a tűzre, hogy szép lassan kiolvadjon a zsírja. Ha ez megvan akkor a nyúldarabokat rádobom és mindkét felüket kicsit pirítom, mondjuk kifehéredésig. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha felforrt sózom, borsozom és egy nagy csokor friss petrezselymet ráaprítok. Ezután hagyom szépen főni. Amikor már puha a hús ráteszek kb. 0,5 kg megtisztított, cikkekre vágott gombát (csiperke) és ezzel még kb. 10 percig főzöm. Régen ezt tejszínnel sűrítettem, most zabkrémmel próbálkozom.
Köret nélkül is megállja a helyét de paleo nokedlivel az igazi.
 Kakaós piskóta

Arra gondoltam, hogy kipróbálom a Paleo-Mix hátoldalán lévő receptet másként.
Vettem fél zacskó Paleo-lent, 1/2 tk. sütőport, 2 púpos ek. jófajta holland kakaót, 1 tk. őrölt fahéjat és legalább 3 ek. Xukrot (vagy 4 ek. Eritritet/ Xukor Zerot) és jól összekevertem. Másik edénybe beleütöttem 3 tojást, 2-3 ek. Paleolajat , 10-15 csepp Steviát és kb. 1 dl vizet és felvertem habverővel. A hozzávalókat összekevertem és kizsírozott tepsibe simítottam.
Majd előmelegített sütőbe raktam és 20 perc alatt megsült (170 °C). Nem szabad sajnálni a Xukrot mert a lennek intenzívebb az íze, mint a búzalisztnek. Ettől függetlenül meglepően finom és puha.
 Kókuszos- mákos süti

Az Egészségliget 2011-en a Városligetben ezt a sütit kóstoltattuk és többen kérték a receptet.
Mint ott is elmondtam ez egy roppant egyszerű kevert süti. Én nem szoktam méregetni mióta paleozok, nagyon elrontani úgysem lehet.

Előveszem a kávédarálót és teszek bele kb. 2 evőkanál xilitet ( Xukor) vagy eritritet, majd felöntöm mákkal és megdarálom . Ezt mégegyszer megismétlem , a keveréket beleöntöm egy keverőtálba. Megy hozzá kb. 4 evőkanál Nature Cookta kókuszliszt és kókuszreszelék is 1/2 vagy 1 csomag, kinek milyen az ízlése. Az ominózus sütibe egy kis mandula is került. A negyed csomag szeletelt mandulát kevés cukorral megdaráltam. Végül egy fél zacskó sütőpor kerül bele és jól összekeverjük.
Ezután egy másik tálba beleütök 4 tojást és 1 dl vízzel , 2 evőkanál Olajessimo-val meg 10-15 csepp Steviával felverem. Ez így elég édes. Lehet bele kevesebbet is tenni.
A száraz és nedves hozzávalókat összekeverem, ha nagyon sűrű a massza akkor adok hozzá még egy kis vízet.
Egy kb. 20x30-as kizsírozott (vagy kiolajozott) tepsibe belesimítom és megsütöm. A sütőt érdemes már az elején begyújtani, hogy bemelegedjen mire összekeverjük a hozzávalókat. 200 °C-ra szoktam állítani és ha beteszem a tepsit akkor letekerem 170 körülre.
A sütési idő kb. 20-25 perc. Mindig ellenőrzöm, beleszurok egy gyufát, hogy már nem ragad-e rá a massza.
 Cukkínis tojás 2 személyre

Anyukám régi receptje ez és nagyon ide illik a sorba.

Kb. 50 dkg cukkínit meghámozunk és lereszeljük a reszelő durvábbik oldalán. Besózzuk és állni hagyjuk.
1 nagy fej vöröshagymát megpucolunk és egy nagyobb teflonserpenyőben, kevés Paleolajon lassan dinsztelni kezdjük.
Ha már üveges a hagyma a cukkínit kinyomkodjuk és rátesszük a tetejére. Együtt pároljuk még kb.10 percig. Közben sózzuk, borsozzuk.
Ha puhára párolódott ráütünk 3-4 tojást, átkeverjük és készre sütjük. Anyukám ekkor szokott rávágni egy kisebb csokor megmosott zöld petrezselymet.
Szuper vacsora.
 Kakaós puffancs (a Paleo-len csomagolásának hátoldalán található recept)

Felverünk 2 tojást. Hozzáadunk 3 ek. Xukrot vagy Eritritet, 1 rúd vanilia kikapart belsejét, 1 ek. natúr kakaót, 1/2 tk. sütőport és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a vizet és ezzel simára keverjük. Belekeverünk 12 dkg Paleo-lent és két kanál Olajessimot vagy Paleolajat. Gyorsan kell dolgozni mert a keverék percről percre egyre jobban besűrűsödik. Egy nagy serpenyőben félujjnyi olajat hevítünk és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a forró zsíradékba. Takaréklángon mindkét felükön 3-3 percig sütjük és ha kiszedtük porXukorral megszórva vagy natúr lekvárba mártogatva tálaljuk. Fontos, hogy lassan, fokozatosan süljenek, mert így legbelül puha marad kívül viszont ropogósra sül.
Reggelire, uzsonnára vagy második fogásnak is kitűnő.
 Patiszonos tócsni

Egy közepes méretű patiszont meghámozunk, félbevágjuk, magját kivájjuk és a reszelő durvább oldalán lereszeljük. Rászórunk 2-3 evőkanál Paleo-mix-et és összeforgatjuk. 3-4 tojást felverünk és hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szórhatunk bele apróra vágott petrezselyemlevelet is. A massza inkább enyhén folyós legyen, mint kemény.
Forró olajba vagy kókuszzsírba kanállal kis halmokat rakunk és mindkét oldalát megsütjük. Hamar elkészül.
A kisfiam ketchuppel szereti. Lehet enni salátával vagy főzelék mellé feltétnek is alkalmas.
 2+2 perces S.O.S süti (mikrós)

Anno az interneten végigment egy "bögrés" mikrós recept, ez adta az ötletet.
Egy müzlistálba beleütök 1 tojást és 1-2 ek. Paleolajjal és kicsi vízzel felverem. Adok hozzá kevés Eritritet vagy pár csepp Steviát, ezzel is elkeverem.
Hozzájön kb. 2 púpos ek. Natur Cookta kókuszliszt és fél kk. sütőpor. Gyorsan elkeverem. Ha túl folyós akkor még egy kis liszt kell bele, de semmi esetre ne legyen túl sűrű a massza.
Egy mélytányért kiolajozok és beleöntöm a masszát majd mehet a mikróba. 800 W-on kb. 2 perc alatt kész. Kicsit megtapogatom a közepét ha puha akkor még fél perc kell neki.
Ha kész kiborítom egy lapos tányérra és ha kissé meghült már ehető is magában vagy felturbózva egy kis csokimázzal vagy lekvárral.
 Kókusztej

Kis lábosba felteszek 1 liter vizet ( Pí víz vagy ásványvíz) forralni. Forrás előtt beleöntök 20 dkg kókuszreszeléket. Ha felforrt takarékon még főzöm 10-15 percet aztán leveszem a tűzről és hagyom kihülni. Ha kihűlt átszűröm egy másik edénybe. A fennmaradó kókuszos massza még annyi vizet magában tart, hogy muszály valahogy kipréselni belőle. Présgép és krumplinyomó híján a két kezemmel szoktam kinyomni belőle a nedvességet. A kókusztejet beteszem a hűtőbe. A kókuszreszeléket ki szoktam teríteni egy tálcára, hogy megszáradjon és később (vagy azonnal) a sütikbe kerül. A kókusztej tetejére másnapra kiül a zsírja, azt le szoktam szedni és elfőzöm-sütöm.
Elég markáns kókusz íze van érdekes vele a kávé.
 

Ötletek és receptek még a Paleo-Diéta.hu -n.


Bevásárlókosár

Kedvezményes termékek

paleoshop 00834
Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta 180 g

bruttó 690 Ft
AKCIÓ! - 50%
bruttó 345 Ft

További akciós termékek

Ügyfélszolgálat

06-20-933-2568

munkanap 8.00-17.00 óra között

Szállítási díjak

GLS futárszolgálat

ÁTUTALÁS ELŐRE

590,-

*15.000 Ft felett ingyenes
   
FUTÁR UTÁNVÉT
vagy
BANKKÁRTYA

990,-

*20.000 Ft felett ingyenes

A külföldi szállítási díjakhoz klikk ide



Webáruház

0.1276 mp


webáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   Szerződési feltételek    Adatvédelem    Az elállás joga
lábléc